Iwan-czaj 100g

tradycyjna rosyjska herbata




Znana w Rosji od setek lat herbata z liści wierzbówki kiprzycy, przez wielu uważana za „najsmaczniejszą herbatę na świecie”.
Dawniej powszechnie dostępna w Europie, przewyższała popularnością herbaty z Chin i innych wschodnich krajów. Jest to prawdziwy, tradycyjny tzw. ruski czaj, zwany również kiprejem. Hodowany, zbierany i przetworzony w Rodowym Siedlisku, w ekologicznie czystej strefie „Rosy”.

Właściwości:

- normalizuje ciśnienie
- łagodzi lub likwiduje bóle głowy, zmniejsza napięcie
- dodaje energii
- wzmacnia odporność
- pomaga w procesie oczyszczania organizmu z toksyn
- działa łagodząco na układ pokarmowy, poprawia trawienie
- poprawia skład krwi, bogaty w witaminy i mikroelementy
- pomocna w anemii, osłabieniu
- korzystnie wpływa na układ hormonalny

Sposób przygotowania:

Zalać wrzątkiem i pozostawić pod przykryciem na 5-15 minut. Na jedną szklankę naparu wystarczy 1 płaską łyżeczkę Iwan Czaju.
Z wykorzystanych liści można przygotować drugą porcję herbaty, ponownie zalewając wrzątkiem i pozostawiając do naciągnięcia.
Najlepiej smakuje z dodatkiem miodu i/lub szczyptą kardamonu.

Skład: Fermentowane liście wierzbówki kiprzycy, kwiaty wierzbówki kiprzycy.

Producent: "Rodowe Siedlisko Rodziny Matruchowicz", Rosy, Białoruś

Tutaj sprawdzisz aktualną cenę i dostępność produktu




Katia i Sasza, współzałożyciele Osady Rodowych Siedlisk "Rosy" wystąpili w naszym reportażu: