Duze zdjecie

Mąka cedrowa


Cena: 55 zł

Dostępność:


Skład: Mąka cedrowa mielona, 100%
Pojemność netto: – 400g
Producent: "OOO Megre", Nowosybirsk, Rosja.

Unikalny, wysokobiałkowy, produkt, pełny witamin i minerałów (w tym krzemu, fosforu, cynku, magnezu i innych), polecany osobom w trakcie rekonwalescencji, z anemią, osteoporozą, chorobami serca, nerek i układu oddechowego.

Mąkę cedrową stosuje się jako suplement diety lub podstawowy składnik żywienia. Normalizuje przemianę materii, polecany jako dodatek do posiłków osobom z zaburzeniami trawienia, chorobami żołądka i jelit. Szybko wywołuje uczucie sytości.

Mąkę cedrową można spożywać na zimno i ciepło, jako samodzielną przekąskę lub dodatek np. do muesli, owsianki, zup, sosów, wypieków. Możliwe jest przygotowanie z niej mleka cedrowego, wystarczy zalać ciepłą lub zimną wodą i wymieszać. Podając mleko cedrowe dla dzieci, najlepiej je uprzednio przecedzić przez gęste sitko lub gazę.
                               

Jedne z najstarszych traktujących o cedrze zapisków pochodzą ze starożytnego Egiptu. Egipcjanie wierzyli, że to potężne wiecznozielone drzewo było stworzone przez Ozyrysa - sędziego zmarłych, boga odrodzonego życia. Być może dlatego w ich kraju drewno cedrowe najczęściej było używane do budowy łodzi, komnat grobowych faraonów (faraonowie byli uważani za inkarnację Ozyrysa), trumien i sarkofagów.